6 години ефективна присъда получи Георги Костадинов, който блъсна и уби

...
6 години ефективна присъда получи Георги Костадинов, който блъсна и уби
Коментари Харесай

6 години затвор за шофьор, убил полицай на пътя

6 години ефикасна присъда получи Георги Костадинов, който блъсна и умъртви служител на реда през 2020 година в землището на с. Радево, община Нова Загора. Това оповестява Върховният касационен съд.

Тежката злополука стана на 2 декември 20202 година на пътя сред новозагорските села Радево и Сокол.35-годишният служител на реда Тодор Тодоров и негов сътрудник били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без потърпевши. Докато работели на място, старозагорецът Костадинов, който бил зад кормилото на персоналния си автомобил БМВ-318 блъснал патрулката на униформените. Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът бе откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, само че лекарите не съумяха да спасят живота му.

Георги Костадинов бе арестуван и упрекнат за това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на полицейски чиновник, изпълняващ служебните си отговорности по застраховане на пътнотранспортно произшествие. Престъплението обаче бе осъществено в пияно положение и с превишена скорост.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при позволена за пътния сектор от 90 км/ч. 41-годишният Георги Костадинов е изгубил ръководство над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало в полицейския автомобил. След злополуката е открито, че подсъдимият е карал с 0.75 промила на алкохол в кръвта, написа " 24 часа ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР